Storyn om In Flames och Odd Island blir bok

Daniel Svenssons och Peter Iwers resa från musik till bryggeri ska bli en bok som släpps om drygt ett år. Foto: Johan Lilja

Från In Flames via Odd Island till The Halo Effect. Peter Iwers och Daniel Svensson har en historia att berätta och nu ska de gör det i en ny bok.

När Daniel Svensson lämnade In Flames var det för att starta bryggeriet Odd Island och efter ett tag följde Peter Iwers efter. Sen dess har bryggeriet växt, flyttat och ska växa igen. Samtidigt är Peter och Daniel på väg tillbaka till musiken med The Halo Effect.

Inte så konstigt att ett bokförlag hörde av sig och ville skriva en bok alltså.

– Vi har fått förfrågningar tidigare, men så kommer det här förlaget med en helt färdig idé och layout.

Så förlaget fick ett positivt svar och nu pågår arbetet med boken.

– Det är en bok om mitt och Daniels liv. Från tiden med bandet och varför vi startade ett bryggeri till hur det är idag och den avslutas med spelningen med The Halo Effect på Sweden Rock i sommar, berättar Peter Iwers.

Peter Iwers till höger vid en sittning med författare Svante Liljedahl. Foto: Johan Lilja

Författare till boken är Svante Liljedahl, som jobbar åt förlaget.

– De har ett helt team med författare, layoutare och fotografer som jobbar med boken.

– Det är jättekul, men det tar rätt mycket tid. De intervjuar oss och skriver. Sen har jag och Daniel skrivit ner en del som vi kommer att lägga till.

Peter Iwers säger att boken inte ska handla om uppbrottet från In Flames, utan han vill att den ska ha en positiv ton med deras egen resa som exempel på hur man kan lyckas även om andra inte tror på en.

– Förhoppningsvis ska den inspirera nån längs vägen som har lärare eller föräldrar som inte stöttar, låt dig inte slås ner, använd det som bränsle i stället. Du klarar det ändå.

Den som hoppas på några tidigare oupptäckta skandaler från tiden med In Flames kommer att bli besviken.

– Vi har alltid varit ganska öppna med allt. Men en och annan hemlighet finns det med, men inget för löpsedlarna.

– Jag har läst utkastet till det första kapitlet och de har gjort så bra research att jag tyckte att det var intressant att läsa fast jag var där när det hände.

Planen är att boken ska komma ut i slutet på 2022 eller i början av 2023.

– Den kommer på både svenska och engelska direkt, sen får vi se om det finns intresse för andra språk. Vi släpper den även som e-bok och min tanke är att den ska vara tillgänglig i hela världen.