Per fick rätt – politiker körde över tjänstemän

Per Persson på Agerörs Kustbryggeri vann över tjänstemännen på Falkenbergs kommun och får fortsätta servera prov på 15 centilter.

Falkenbergs kommun krävde att Agerörs Kustbryggeri max skulle ha fyra centiliter i sina provglas. Per Persson kämpade emot och nu har han vunnit.

Som Beernews berättade i september så sökte Per Persson på Agerörs Kustbryggeri ett nytt provsmakningstillstånd. Anledningen var att han ville lägga ner verksamheten i det bolag som hade tillståndet och samla sin verksamhet i ett annat.

Men när han sökte tillståndet i det nya bolaget fick han beskedet att han inte längre fick servera 15 centiliter per glas som i det gamla tillståndet utan bara fyra.

Per gav sig inte, utan samlade inte 350 namnunderskrifter och kontaktade politikerna. Och det gav resultat.

– Politikerna körde över tjänstemännen, så nu är det 15 centiliter i det nya tillståndet, säger han glatt till Beernews.

– Egentligen hade jag inget att förlora. Jag hade råd att göra mig ovän med tjänstemännen. Men de gav sig inte.

Men när ärendet skulle upp i socialnämnden i Falkenberg fick Per Persson chansen att yttra sig, och han lyckades få politikerna att tänka om.

– Jag trodde inte att de skulle lyssna, men det gjorde de.

Om de inte gjort det var han beredd att lägga ner verksamheten.

– Jag är inte beroende av det här och tar inte ut lön. Jag är pensionär och kan bli passiv som vanliga människor. Men skam den som ger sig.