Nyheter

Pabst erbjuds att köpa ett eget bryggeri

Nu kan Pabst få köpa ett eget bryggeri i Kalifornien. Foto: Pixabay.

450 jobb hotas när bryggeriet som producerar en halv miljard liter öl per år ska läggas ned. Men samtidigt kan detta bli räddningen på Pabst.

Det är Molson Coors som beslutat att avsluta produktionen i sitt bryggeri i Irwindale, Kalifornien. I september avslutas ölbryggandet i jättebryggeriet, och det kan bli räddningen för Pabst.

Pabst är ölföretaget som saknar eget bryggeri och i stället bryggt sina öl hos Molson Coors under en längre tid. Men de båda parterna har bråkat om fortsättningen och hamnat i rätten efter att Pabst stämt Molson Coors för avtalsbrott. Detta på grund av att samarbetet varit på väg att avslutas.

Men nu kan alltså Pabst få sin egen anläggning. De har i alla fall en option på att köpa bryggeriet i Kalifornien för 150 miljoner dollar.

Bryggeriet i Irwindale är 40 år gammalt och Molson Coors gör bedömningen att ölen som producerats där kan klaras av på andra anläggningar. Dessutom vore den här lösningen ett smidigt sätt för att undvika att de båda parternas tvist måste lösas av en rättslig instans.