Cirkeln sluten för hembryggaren Sonny

Bildspel

Bild 1 av 3

Erik Diaz och Sonny Knudsen träffades igen efter sju år och då kunde Knudsen bjuda på sina hembrygder.

Under en Chileresa bestämde sig Sonny Knudsen för att börja brygga öl. Sju år senare är han tillbaka i landet och fick bjuda inspirationskällan Erik Diaz på sina öl.

Det var alltså under ett besök i San Antonio, Chile, för sju år sedan som Sonny Knudsen bestämde sig för att bli hembryggare. Under ett restaurangbesök i San Antonio fick han prova ett lokalproducerat öl som var riktigt gott och efter lite snack med servitören fick han kontaktuppgifter till bryggaren Erik Diaz på Don Miguel Cervezeria.

– Han uppskattade samtalet var på vi bestämde att vi skulle ses vid hans bryggeri. Väl där så kunde man inte sluta att beundra hans företagsamhet, inte bara som bryggmästare utan även som arkitekt av hela bryggeribyggnaden. Naturligtvis blev det ölprovning med honom i bryggeriet och en massa prat om öl, berättar Knudsen.
Efter det besöket hade Knudsen fått tillräckligt med inspiration för att ta steget och göra egen öl.

– Där och då bestämde jag att själv skulle börja brygga öl så efter att läst på lite var det bara att sätta igång att brygga.

Som för de flesta hembryggare var brygderna av skiftande kvalitet till en början, men nu känner han sig nöjd både med processen och med sina öl. Därför var det förstås extra spännande när han nu är tillbaka i Chile tillsammans med sin fru Luisa och kunde ta med egen öl. En Lindegaard Cerveza Porter fanns med i packningen och för Knudsen innebar det att cirkeln slöts.

Besöket blev förstås ett kärt återseende, men också en provning av öl där även Erik Diaz bjöd på sina olika öl.

– Min fru och jag och konstaterade att vi behövde ställa bilen där och ta en taxi eller be någon att hämta oss efter att vi skålat och tömt hans generöst tilltagna stövelglas, berättar Knudsen.