Över 300 tävlade i öltipspromenaden

Bildspel

Bild 1 av 15

Taproom hade inte en plats ledig på uteserveringen under lördagseftermiddagen.

 

Sällskapet Maltes öltipspromenad fortsätter att vara populär. 322 svar lämnades in men ännu fler deltog under lördagen.

Det här var elfte året som öltipspromenaden genomfördes. Den fungerar så att deltagarna går till olika pubar i centrala Malmö. Väl på plats på puben köper du ett smakprov av ett öl och ska sedan gissa vilket öl det är,. Tre svarsalternativ finns för varje öl.

– Det var jättetrevligt och full rulle hela tiden. Någon av pubarna hade uppemot 500 personer som provade det hemliga ölet, säger Maltes ordförande Lisa Snellström.

Tävlingen visade sig inte vara helt lätt, och faktiskt var det tre deltagare som lyckades få noll rätt. Bäst gick det för Martin Nilsson som fick åtta rätt av tio möjliga. Han belönades med ett presentkort från Bishops Arms, samt fritt deltagande i två valfria provningar hos Sällskapet Malte eller Brewclub i Lund. Bakom honom var det sju personer som fick sju rätt och de vann varsin gratisprovning.

– Det var kanske 60-70 personer som deltog de första åren, så det har gått åt rätt håll. Det var en kul dag, säger Lisa Snellström.

De pubar som besöktes var Beer Ditch, Brewdog Bar, Taproom, Metro, Peas & Honey, Slagthuset MMX, Syltan Kök & Bar, Bishops Arms Gustav, Green Lion och Tröls.

Här ovan ser du bilder från promenaden. Tack till Michael Lindström som fotade.