Över 100 bryggerier till årets Brewskival

Brewskival växer även detta år. För första gången hoppas Marcus Hjalmarsson på över 100 bryggerier och det blir rekordmånga från USA.

Brewskival har snabbt etablerat sig som Sveriges mest uppskattade ölfestival bland craft beer-intresserade. I slutet av augusti är det dags igen i Helsingborg, och festivalens grundare Marcus Hjalmarsson siktar mot nya rekord. Den här gången är tanken att man ska nå över 100 bryggerier.

– Vi har bjudit in 103 bryggerier och jag tror inte att någon säger nej, säger han.

I fjol var det 88 bryggerier på festivalen och nu siktar man alltså ännu högre. En av anledningarna till att Hjalmarsson vill utöka är ett snack med Mikkel Borg Bjergsö, grundare av Mikkeller och Mikkeller Beer Celebration Copenhagen.

– Vi tror att det här är rätt väg att gå för att nå plus minus noll. Det är det som är målet med festivalen. Mikkel gav oss en del svar när vi pratade för en tid sedan, säger Hjalmarsson.

Festivalområdet kommer att utökas och det kommer också att släppas fler biljetter än tidigare år. Bland de drygt 100 bryggerierna kommer det att vara mellan 35 och 40 bryggerier från USA.

– Vi gör ett statement där vi valde att vara en internationell festival. Det innebär att det blir något färre svenska bryggerier, både lokalt och nationellt, säger Hjalmarsson.

23-25 augusti är det dags för årets Brewskival och biljetter finns redan ute till försäljning. Nu väntar en hel del jobb med att få alla pusselbitar på plats inför festivalen.

– Vi är ett ganska litet bryggeri och vi fixar hela det här kalaset på egen hand. Det har kostat oss en del under åren att göra Brewskival, men nu hoppas vi på ett nollresultat, säger Hjalmarsson.