Other Half satsar på två nya bryggerier

Sam Richardson ser fram emot att ha två nya bryggerier inom företaget. Foto: Ronny Karlsson.

Other Half har inga planer på att vara försiktiga med satsningar i coronatider. Under hösten öppnar man nämligen två nya bryggerier.

Brooklynbryggeriet Other Half har under senare år blivit rejält hyllade, främst för sina humliga öl, och försäljningssiffrorna har rusat i höjden.

Efter starten i Brooklyn, New York, har man också satsat på ett bryggeri i de nordväsrta delarna av delstaten New York.

Men satsningen stannar inte där. Tidigare i år berättade man om planer på ett bryggeri i Washington med tillhörande taproom och där väntar premiär under hösten.

Nu står det också klart att man gör en satsning till i Brooklyn. Det är vid Domino Park i hippa stadsdelen Williamsburg som man ska bygga ett bryggeri som mest av allt ska ägna sig åt att brygga olika experiment. Även här blir det ett taproom i anslutning till bryggeriet.

– I det bryggeriet ska vi göra experiment, jobba med småbatcher och använda frukt, samt ägna oss åt stilar vi tidigare inte har bryggt, säger Sam Richardson, en av grundarna i ett pressmeddelande.

Det ursprungliga bryggeriet ska fortsätta med sin burkförsäljning med störst fokus på india pale ales och imperial stouts.

– I det nya bryggeriet ska vi brygga med nya humlesorter och nya jäststrängar och ser fram emot att ta fram öl lite mer spontant, säger Richardson.

 

ANNONS

ANNONS

Dela artikeln Other Half satsar på två nya bryggerier

mm

Ronny Karlsson

Gillar de flesta ölstilar, men väljer allra helst en imperial stout.

Visa kommentarer