Other Half satsar på två nya bryggerier

Sam Richardson ser fram emot att ha två nya bryggerier inom företaget. Foto: Ronny Karlsson.

Other Half har inga planer på att vara försiktiga med satsningar i coronatider. Under hösten öppnar man nämligen två nya bryggerier.

Brooklynbryggeriet Other Half har under senare år blivit rejält hyllade, främst för sina humliga öl, och försäljningssiffrorna har rusat i höjden.

Efter starten i Brooklyn, New York, har man också satsat på ett bryggeri i de nordväsrta delarna av delstaten New York.

Men satsningen stannar inte där. Tidigare i år berättade man om planer på ett bryggeri i Washington med tillhörande taproom och där väntar premiär under hösten.

Nu står det också klart att man gör en satsning till i Brooklyn. Det är vid Domino Park i hippa stadsdelen Williamsburg som man ska bygga ett bryggeri som mest av allt ska ägna sig åt att brygga olika experiment. Även här blir det ett taproom i anslutning till bryggeriet.

– I det bryggeriet ska vi göra experiment, jobba med småbatcher och använda frukt, samt ägna oss åt stilar vi tidigare inte har bryggt, säger Sam Richardson, en av grundarna i ett pressmeddelande.

Det ursprungliga bryggeriet ska fortsätta med sin burkförsäljning med störst fokus på india pale ales och imperial stouts.

– I det nya bryggeriet ska vi brygga med nya humlesorter och nya jäststrängar och ser fram emot att ta fram öl lite mer spontant, säger Richardson.