Other Half satsar på experimentbryggeri

Other Half satsar på ett andra bryggeri i Brooklyn. Matthew Manahan och Sam Richardson är två av personerna som varit med på hela resan. Foto: Ronny Karlsson.

Other Half fortsätter att expandera. Nu öppnar man ett andra bryggeri med tillhörande taproom i Brooklyn.

 

Other Half har varit en framgångssaga ända sedan bryggeriet öppnade sitt första bryggeri på Brooklyn. Framför allt deras humliga öl har hyllats och bryggeriet har köer varje gång man släpper ett nytt öl till försäljning från bryggeriet.

Beernews har också tidigare rapporterat om satsningen i Rochester i de norra delarna av delstaten New York, och man har också sett till att sprida sina öl till 26 olika delstater i USA.

Men nu är det betydligt närmare den första anläggningen som man nysatsar. Other Half Domino Park blir namnet på satsningen. Ett bryggeri på cirka 600 liter med ett tillhörande taproom har precis öppnats vid vattnet i Soutch Williamsburg, Brooklyn.

Där ska man brygga nya öl och experimentera en hel del. De ölen ska gå att dricka på fat, men också vara möjliga att köpa med sig hem. Bryggeriet kommer också att satsa på cykelleveranser av öl till närboende som gör beställningar.

– Domino Park ska handla mer om experimentella öl, småbatcher och en del öl med frukt men också en del ölstilar vi inte har bryggt tidigare. Vi kommer att brygga med nya humlesorter och nya jäststrängar och ser fram emot den här möjligheten, säger Sam Richardson på bryggeriet till sajten American Craft Beer.

Verksamheten vid originalbryggeriet påverkas inte av den här satsningen.