Öppen bryggdag för öl till All In Beerfest

All In Beerfest får sin egen festivalöl. Dessutom blir det en öppen bryggdag i juni när den första batchen bryggs.

All In Beerfest har blivit en av Sveriges mest populära ölfester och i november är det dags igen. Till den här upplagan görs det dessutom en helt egen öl för festivalen.

En india pale ale i New England-stil ska plockas fram i samarbete med Poppels.

– Det känns jättekul, det ska bli roligt att göra det här projektet, säger Pelle Frost på All In Brewing.

14 juni ska ölet bryggas och då finns det även möjlighet för den som vill att finnas på plats. 20 biljetter till bryggdagen på Poppels kommer att släppas på söndag på Brewers Beer Bar i Göteborg.

– Vi vill att folk ska se Poppels som ett utflyktsmål så det här passar oss väldigt bra, säger Poppels vd Mats Wahlström.

Han gillar också att det ska bryggas öl tillsammans med Göteborgskollegor.

– Det är alltid kul med samarbeten. Sedan är det kul att få visa upp sin öl för fler än bara Göteborgare. På All In Beerfest kommer folk från många platser och dessutom många bryggare.

Förutom bryggningen av den första batchen av specialölet, kommer även Magnus Vasilis från Bryggeributiken att finnas på plats. Han kommer då att brygga samma recept i betydligt mindre skala. Dessutom kommer lättöl från Sad Robot att vara tillgängligt under bryggdagen.

Den första batchen blir på 2000 liter men ambitionen är att brygga ölet fler gånger. Som det ser ut nu släpps ölet på Systembolaget i september och bryggs sedan i den takt som efterfrågan kräver.