Onsdagen bjöd på ölfest och en del cider

Bildspel

Bild 14 av 14

Kollegorna Matt Miller och Rebecka Norman från Dugges passade på att prova öl på Kino.

 

Onsdagen under GBG Beer Week blev en riktig ölfest på många håll. Men det fanns faktiskt också en hel del cider.

Onsdagen och torsdagen är de dagar med flest evenemang under GBG Beer Week. Trots konkurrensen var det gott om folk på alla de platser som Beernews besökte.
Hos Brewers Beer Bar på Magasinsgatan var det under onsdagen Örebro Brygghus och Fermenterarna som hade tagit över kranarna. Där hade man också en lekfull tävling där de båda bryggerierna tagit fram varsin gose enligt samma recept, och besökare fick sedan avgöra vilken hussmak som var bäst.
Hos Basque, granne med Brewers Beer Bar, var det cider som gällde. Ett antal olika producenter var på plats och intresset var stort. En av besökarna var Johan Sjöstedt från Pomologik i Strängnäs. Han hade med sig en bred variation av olika cidersorter och även en egentillverkad isscider.
På 2112 gjorde man sin egen tolkning av Göteborgskalaset och körda musik med Göteborgsanknytning, serverade lager och langos. Även här var intresset stort.

På Bar Kino hade sedan O/O sin årsfest och då presenterades också det nya ölet Näktar. Beernews har också tidigare skrivit om Dugges fatlagringsfest på Station Linné, samt om Vegas ölprovning på Vegahemmet.

En helkväll för den som ville prova olika öl, och i dag arrangeras ännu fler evenemang.