Omnipollo fixar galna ölfester i Göteborg

Vad gör tio av världens bästa bryggerier dagarna före Mikkellers festival i Köpenhamn? Jo, de samlas i Göteborg för att brygga öl och vara med på tap take overs.

3 Sons, Bottle Logic, Cycle, Angry Chair, Evil Twin, Siren, Omnipollo, Dugges, Tired Hands och Monkish. Alla samlas dom i Göteborg med start 7 maj.
Det är Omnipollo som bjudit in till bryggningar och tap take overs under den veckan.
– Det blir nästan som en ölvecka, det känns lite speciellt. Vi tänkte att när de ändå kommer till stan för att brygga, så ser vi till att ha lite öl från dom också, säger Henok Fentie.
Det är Dugges som är värd för bryggningarna och Omnipollos-Gothenburg som kommer att servera ölen under de fyra dagarma.
Det kommer att bli intensiva dagar och så här ser programmet ut.
7 maj:

Event på Omnipollos-Gothenburg med tap takeover med 3 Sons från Florida och Bottle Logic från Kalifornien. Dessutom blir det premiär för Omnipollo och 3 Sons öl Gideon´s Pancake.

Gideon´s Pancake.

– Det är en imperial stout på 12,5 procent och är nog en av de tjockaste kreationer vi har gjort. Dessutom har den legat på Woodforde Reserve-fat i ett år, berättar Henok Fentie.
8 maj:
Bryggning hos Dugges med Bottle Logic och 3 Sons.
– Det blir också en tung mörk öl, någonstans i gränslandet mellan imperial stout och imperial porter, förklarar Fentie.

9 maj:

Det här blir den stora dagen. Omnipollo har tidigare bryggt två öl i sin serie Omnipolloscope. Det första var en suröl tillsammans med bland annat Bokkereyder, Side Project, Crooked Stave, Mikkeller och Stillwater. Nummer två i serien blev en barley wine tillsammans med Anchorage, Hair of the Dog, De Molen och Superstition.
Det tredje ölet i serien bryggs alltså hos Dugges och förutom värdarna och Omnipollo, kommer även Cycle, 3 Sons, Angry Chair, Evil Twin, Bottle Logic och Siren att vara på plats. Dessutom kommer den brittiske hembryggaren Dave Strachan, som tidigare bryggt öl tillsammans med Omnipollo.
– Vi ville samla alla världens bästa på imperial stout. Det kommer att bli ett tungt öl och ganska mastigt produktionsmässigt, men det är det värt, säger Fentie.
På kvällen väntar sedan en form av after work på Omnipollos-Gothenburg där det ska finnas öl från så många av den som möjligt också.
10 maj:
Dagen före Mikkellers ölfest och man slår inte av på takten. Den här dagen blir det bryggning av en milkshake-ipa tillsammans med Tired Hands och Monkish. De tre samlar sig då under varumärket Cream Team och brygget en milk shake-ipa. På kvällen finns sedan humliga öl från alla tre bryggerierna.
– Vi flyger in de ölen och det kommer att bli en riktigt bra kväll, säger Fentie.
Om du bor i eller nära Göteborg kanske du ska vänta med din Köpenhamnsresa inför MBCC. Det kommer att hända en hel del kul även på hemmaplan den veckan.