Ölyogan gör redan succé i Göteborg

Vega Bryggeri blir först ut med ölyoga i Göteborg. Intresset har varit så stort att arrangörerna funderar på att genomföra flera pass.

Ölyogan dök upp på olika platser i världen i fjol, och det har provats på även i Sverige. Såvitt vi på Beernews vet blir det premiär i Göteborg under Gbg Beer Week, när Vega gör plats för yogamattorna i sitt bryggeri på påskdagen.

– Jag vet inte om det är kontroversiellt med yoga och öl, men vi vill prova på det och intresset har varit jättestort. Vi har över 30 bokningar redan, säger Karl von Spreti på bryggeriet.

Karl von Spreti.

Ölen kommer troligen att finnas med i någon form under själva passet, och därefter är tanken att drycken också ska vara en belöning efter passet. Ledare av passet blir Johanna Rydelius.

– Hon har varit intresserad av att göra det här och vi tycker det är en kul idé, säger von Spreti.

Om bokningar fortsätter att strömma in kan det bli aktuellt med flera pass, men än så länge finns det plats för fler.

– Vi skulle nog kunna vara 50 personer samtidigt.

Ett annat spännande event hos Vega Bryggeri under Gbg Beer Week är den innebandyturnering som ska genomföras på bryggeriets lager.

– Vi har bjudit in andra bryggerier och vi kommer att bli 12-13 lag. Vi funderar på att köra tvåmannalag, med tre spelare blir det trångt på vårt lager. Vi har provsmakningsbaren öppet samtidigt och vi tänker att det här kan bli en rolig kick off för hela ölveckan, säger von Spreti.