Ölpremiär och klart med lokal för Wizard

Bildspel

Bild 1 av 4

Jonas Gustavsson och Nikola Sarcevic är redo att lansera det första ölet från Wizard.

 

Klart med lokal och första ölpremiären. Nu har projektet med Wizard tagit form och på sikt kan det även bli ett eget tap room.

Wizard är det projekt som Jonas Gustavsson och Nikola Sarcevic startat, och som Beernews berättade om för en tid sedan.

Gustavsson, som driver Morgondagens, och Sarcevic, som driver Mikrofonbryggeriet, gör en gemensam satsning som bland annat ska ha en internationell inriktning.

Nu har man klart med sin lokal i Kungssten i Göteborg, där det ska skapas öl för alla deras tre varumärken.

– Vi ska satsa på alla våra tre varumärken, vi får se hur mycket det blir på varje. Men jag har sålt ölkaféet i Hamburgsund och tänker att jag ska jobba här, säger Jonas Gustavsson.

Tre tankar på vardera 2000 liter är inköpta, och det finns också sex tankar på 500 liter och lika många på 200 liter. Det ger många möjligheter att ta fram olika öl. Det bryggverk som stått i Hamburgsund flyttas till lokalen i Göteborg, men det finns också planer på att köpa in vört för de större batcherna.

– Vi vill göra många olika saker, vi är också nyfikna på att börja experimentera med vildjäst, säger Nikola Sarcevic.

Hans band Millencolin har precis släppt en ny skiva och snart bär det av på turné i Australien. Men innan dess hinner han vara med om Wizards första ölsläpp. Ölet Puppethead släpps nämligen och det sker under fredagen på ganska många olika platser i landet.

– Drycks och Beer Me har sålt öl runt om i landet och vi har själva sålt här i Göteborg. Nikola ska vara på olika ställen i Göteborg och jag ska till Barski i Helsingborg på premiären, säger Gustavsson.

På sikt finns också planer på att ha en egen bryggeripub. Deras nya lokal ligger bara 100 meter från Beerbliotek, som har en sådan verksamhet. Men först ska allt komma på plats i nya lokalen och därefter ska det bryggas öl för Morgondagens, Mikrofonbryggeriet och Wizard.