Ölpölen firar fem år med fest hos grannen

Olle Andersson, Martin Permer och Fredrik Berggren firar sitt femårsjubileum hos grannarna på Vega Bryggeri. Foto: Ronny Karlsson.

Ölpölen är Sveriges största ölpodd och i sommar fyller man fem år. I augusti ställer man därför till med kalas hos grannarna Vega Bryggeri på Ringön.

Sedan 2016 har Ölpölen publicerat 111 timmar pod om öl. De första 2,5 åren körde Olle Andersson och Martin Permer och de senaste 2,5 åren har även Fredrik Berggren varit en del av podcasten.

Utöver trions månatliga och ofta långa avsnitt har man gjort flertalet specialavsnitt med gäster och teman. Även i varje ordinarie podd finns ett tema där man fördjupar sig i något inom ölets värld.

Den 21:a augusti ska man fira jubileet på Ringön i Göteborg.

– Vi kommer vara hos våra grannar på Vega Bryggeri. Det blir fint, de har gott om utrymme både inne och ute och de har länge frågat om vi inte ska hitta på något hos dem, säger Martin.

Vad händer på er födelsedagsfest?

– Oj, mycket. Det blir mat, film, livepodd, hemlig gäst och överraskningar, säger Martin.

– Sedan blir det häng och öldrickande med våra lyssnare som är onormalt fantastiska. Det ska bli kul att träffa dem och dricka öl ihop i verkligheten, fyller Fredrik i.

Poddens Patreons har kunnat köpa biljetter sedan i måndags medan övriga har chans att köpa biljetter från och med onsdag kl 18.00 på Billetto.

Inför femårsjubileet var de tre i våras i Belgien för att brygga ett öl med kultförklarade Fantome. Det ölet släpps på Systembolaget och man kan nog räkna med att det även finns att prova under femårsfesten.