Ölpionjären skänker miljoner till fond

Jim Koch skänker stora pengar för att hjälpa arbetslösa inom restaurangbranschen. Foto: Boston Beer Company.

Ölpionjären Jim Koch vill hjälpa till i kristider. Nu skänker han två miljoner dollar för att stötta restaurangpersonal som fått gå hem.

Det är riktigt många amerikaner som jobbar inom restaurang- och barbranschen som går hemma utan jobb för tillfället. Det innebär för många ekonomiska problem och en osäkerhet inför framtiden.

Men viss hjälp kommer nu från ölpionjären Jom Koch, som grundade Boston Brewing Company och tog fram de populära ölen från Samuel Adams.

Det började med att företaget skapade Restaurant Strong Fund, som gjorde det möjligt för arbetslösa från restaurangbranschen att ansöka om 1000 dollar. Det gällde då för personer i Boston Beer Companys hemstat Massachusetts.

Men sedan klev alltså Jim Koch själv in med pengar. Två miljoner dollar satsade han ur egen ficka och nu finns fonden tillgänglig för personer i 20 delstater.

Ytterligare 700 000 dollar har kommit in till fonden från annat håll. För att ansöka om bidraget på 1000 dollar krävs att personen har jobbat heltid inom branschen i minst tre månader.