Ölpionjären säljer bryggeri efter 22 år

Cascade Brewing får nya ägare. Foto: Casacde Brewing

Efter 22 år är det dags för populära Cacade Brewing att byta ägare. Grundaren Art Larrance har nämligen beslutat sig för att dra sig tillbaka.

 

1998 var det ingen större hajp för craft beer i USA. Men genom åren har Art Larrance och hans bryggeri Casacde varit med och skapat ett större intresse, och ölen från hans bryggeri har ofta hyllats. Sedan 2006 har man haft ett surölsprogram och i dag är det de ölen som möts med allra störst respekt.

Men 22 år är en lång tid i branschen och nu har Larrance beslutat sig för att dra sig tillbaka. En kvartett med tidigare erfarenhet från att äga bryggerier och taproom tar nu över, och verksamheten ska fortsätta som tidigare.

– Art är en legend och vi har stor respekt för det som han och hans team har byggt upp. Vårt mål är att expandera utifrån deras visioner och vi är otroligt glada att få driva vidare de Cascade startade med sina syrliga öl 2006, säger Ramie Mount, en av de nya delägarna, till sajten The Full Pint.

Art Larrance har bland annat förärats med Lifetime Award Achievement Award från Oregons bryggargille och är en mycket respekterad person i branschen. Han kommer fortfarande att vara delägare i Oregon Brewers Festival, som är en populär årlig ölfestival.