Dags för taproom även i Lilla Edet

Bildspel

Bild 1 av 4

Tornbjörn Wellrath och Anette Pålsson bygger nu ett taproom i Lilla Edet.

I fjol fick Lilla Edet sitt första bryggeri. Nu har verksamheten flyttats in i centrum och framåt sommaren ska en bryggeripub stå färdig.

 

Det var för drygt ett år sedan som Anette Pålsson och Torbjörn Wellrath började att brygga öl i Lilla Edet. Man hade då tagit över såväl bryggutrustning som varumärke för Grästorps Bryggeri och nu brygger man även öl för Lilla Edet Bryggeri.

Under början av året har bryggeriet flyttats till en lokal centralt i Lilla Edet och dessutom byggs det en taproom.

– Vi fick tillgång till lokalen för sju veckor sedan och har bryggt ett par gånger, säger Anette Pålsson.

Numera finns det två bryggverk på vardera 200 liter och det har även investerats i fyra nya trycktankar på 500 liter samt en flasknings- och etiketteringsutrustning.

– Vi har även köpt fyra lagringstankar, säger Pålsson.

Samtidigt som bryggeriet justeras för att fungera så bra som möjligt, byggs det också ett taproom i anslutning till bryggeriet.

– Vi hoppas att det ska vara klart till sommaren, det känns kul att göra den satsningen, säger Pålsson.

Även om Lilla Edet är en liten kommun så hoppas man på ett stort intresse från invånarna.

– Vi kommer att ha privata sittningar, men också ha öppet för allmänheten en eller två gånger per månad. Allt hänger på efterfrågan. I sommar hoppas vi även på att ha en uteservering.

Steget från 38 kvadratmeter till drygt 300 kommer förstås att betyda mycket. Det bryggs öl för att kunna finnas på hyllorna i de sex butiker hos Systembolaget där man har öl. Men det görs också nya öl, bland annat för att samla in pengar till ett projekt för vildlaxar.

– Vi gör ett öl som heter Vildlaxens HOPp, som är kopplat till välgörenhet. Två kronor per flaska går till North Atlantic Salmon Foundation, säger Torbjörn Wellrath.