Ölorganisationen tvingas säga upp igen

Brewers Association säger upp personal i gen och bland annat lämnar Julia Herz. Foto: Brewers Association.

Ölorganisationen Brewers Association har det tufft i corona-tider. Ett nytt varsel gör att en tredjedel av personalstyrkan nu fått gå hem.

 

Brewers Association är den amerikanska organisationen för craft beer-bryggerier och samlar runt 70 procent av alla bryggerier i USA. Under våren har man tvingats att ta tuffa beslut som inneburit ekonomiskt bortfall.

Framför allt handlar det om att Great American Beer Festival ställts in men även andra evenemang har fått flyttas eller ställas in.

Nästan två tredjedelar av intäkterna kommer från just evenemang och därför tvingas man nu till ett andra varsel under året. Första gången gick 15 personer hem och nu får ytterligare nio personer lämna organisationen. Det innebär att en tredjedel av de anställda har lämnat under året och det om mer förstås att påverka verksamheten framöver.

Den kanske mest kända av de som lämnat är Julia Herz, som bland annat varit ansvarig för sajten craftbeer.com, men som också jobbat med andra saker inom organisationen. Herz har varit en av de mest profilerade kvinnorna inom amerikansk öl, men nu går hon vidare till en annan bransch.