Arvid ska njuta av pappaledigheten

SOMMARFRÅGOR 2020

Arvid Landgren svarar på sommarfrågorna. Foto: Ronny Karlsson.

Arvid Landgren på Tempel Brygghus ser fram emot mycket ledigt i sommar. Det berättar han om i vår sommarserie.

1. Hur har corona-viruset påverkat din ölverksamhet under våren? Vilka åtgärder har ni vidtagit?

– Det slog hårt mot oss. Majoriteten av vår försäljning är till krog och export så det var en betydande del som försvann mer eller mindre över en natt. Som tur är hade vi två nya öl på väg in på TSLS vilket hjälpte till lite. Vi har även fått ett antal nya butiker i området.

Vi bestämde oss tidigt för att köra hårdare med folkölen så vi har släppt ett gäng nya de senaste månaderna.

De statliga stöden med främst permitteringar hjälpte också till. På det stora hela har det varit en väldigt konstig tid. Försäljningen har dippat rejält men vi överlever.

2. Vad blir det bästa med din sommar 2020?

– I år kommer det att vara ovanligt mycket ledigt, delvis på grund av krisen men även pappaledighet. Förhoppningsvis mycket trädgårdshäng, god mat, god öl och så vidare.

3. Vilket är det bästa svenska öl du har druckit så här långt i år? Varför är ölet så bra?

– På grund av liten son har det inte blivit så mycket öl i år. Förhoppningsvis lite mer i höst 🙂

4. Frågan om gårdsförsäljning ska utredas av Socialdepartementet i höst. Tror du att det kommer att införas i Sverige?

– Nej. Det verkar finnas ett massivt politiskt motstånd mot gårdsförsäljning vilket får mig att tro att även fast alla utredningar i hela världen visar att det är fritt fram så kommer det ändå inte att hända. Jag ser även en risk att Systembolaget minskar/slutar med TSLS om vi skulle ha gårdsförsäljning och isåfall skulle gårdsförsäljningen kosta det mycket mer än den smakar.

5. Du får duka upp till en middag för fyra personer, där det äts god mat och dricks god öl. Vilka tre personer i hela världen skulle du vilja bjuda utöver dig själv?  

– Jag tror jag väljer bryggericrewet, det blir sällan av att vi ses i samlad tropp. Och under bordet min hund som nyligen dog.