Då släpps tillfälliga nyheterna i höst

Systembolaget fokuserar på tisdagar för sina tillfälliga ölnyheter under hösten. Foto: Montage/Systembolaget.

Boka in tisdagar under hösten om du vill prova de nya tillfälliga ölen på Systembolaget under hösten. Men hur det blir när corona-krisen är över vet ingen idag.

Det var i våras som Systembolaget gjorde om upplägget för de tillfälliga nyheterna. Nyhetssläpp varannan fredag övergavs och i stället började ölen att komma ut på hyllorna varje tisdag och varannan onsdag.

Så har det sett ut under våren och förändringen har mötte med både positiva och negativa reaktioner. Nu görs en mindre förändring inför hösten, då onsdagar tas bort och alla tillfälliga ölnyheter ska presenteras på tisdagar.

Än så länge finns inga permanenta beslutför de tillfälliga nyheterna utan tisdagar är det som gäller tills nytt besked kommer. Det kan förstås också bli aktuellt att göra den här förändringen permanent.

Från och med augusti återgår dessutom butikerna vid Västra hamnen i Malmö och på Karljohansgatan i Göteborg till sitt ordinarie sortiment. 

– Västra hamnen och Karljohansgatan fick tillfälligt de mest exklusiva vinerna för att avlasta andra butiker. Behovet av avlastning finns inte längre. Efterfrågan har heller inte varit tillräckligt omfattande för att sortimentet ska finnas kvar i dessa butiker, skriver Systembolaget i den portal som finns för journalister.