Karin lyfter fram tre svenska öl

SOMMARFRÅGOR 2020

Karin Tuvell svarar på våra sommarfrågor. Foto: Privat.

Dags för Karin Tuvell på Walhöll Brygghus i vår sommarserie. Här är alla hennes svar.

 

1. Hur har corona-viruset påverkat din ölverksamhet under våren? Vilka åtgärder har ni vidtagit?
– Nog har den påverkat allt. Vi har ökat försäljningen mot systembolaget med över 100%. Ett stort, stort tack till alla supporters. Det var/är en kompensation för alla inställda ölmässor.
Jag är riktigt tacksam att vi har valt bra logistiklösningar så vi kan leverera till hela landet. Så vi överlever “so far”.

2. Vad blir det bästa med din sommar 2020?
– Det är lite konstigt med Covid19 hur det påverkat. Fast vi brygger mer, har vi dragit ner på tempot. Tar det lite lugnare. Jag har till och med hunnit fiska samt börja med nästa bokprojekt, efter storsäljaren “Kokbok för gamers som inte orkar 2.0”.

3. Vilket är det bästa svenska öl du har druckit så här långt i år? Varför är ölet så bra?
– Det är svårt att välja en – det blir tre. McBrain från Qvänum Mat & Malt för att den har en härligt balanserad mellan beska och karamellton, Sen Närke Kulturbryggeriets Rainbow Warrior bara för att den är så himla bra – rätt mängd med Green Bullet och min egen Mölska (Tveskägg) som är tamigtusan det bästa jag bryggt.

4. Frågan om gårdsförsäljning ska utredas av Socialdepartementet i höst. Tror du att det kommer att införas i Sverige?
– Ja du, vad ska man svara på det med denna Quickfix-regering som inte verkar ha kompetens att sätta sig in i saker och ting? De försöker nog hitta på något för att kringgå det. De kanske tror att det är okontrollerbart så de går miste om skatteintäkter. Man kan ju lite ödmjukt titta hur andra länder gör.
Gårdsförsäljningen är en rätt komplex “historia”. En del är oroliga att TSLS försvinner för oss småbryggerier. Jag ser det som ett komplement till systemet. Jag tror inte det är frågan om stora mängder i gårdsförsäljning som regeringen är rädd för. Utan det handlar om små mängder – souvenirer för turister, enstaka flaskor från små batcher osv.

5. Du får duka upp till en middag för fyra personer, där det äts god mat och dricks god öl. Vilka tre personer i hela världen skulle du vilja bjuda utöver dig själv?

– Berit och HåGe från Närke Kulturbryggeri för de ligger mig varmt om hjärtat. Sen väljer jag Björn från Oppigård han är en god och underhållande berättare. Jag tycker om att lyssna på honom.

Jag skulle kunna välja tre andra personer, som jag skulle ställa frågor till och mangla rejält, men nej. Jag vill ha trevlig 🙂 och njuta av sällskapet.