Öljättarna bråkar om stöld av recept

Reklamfilmen från Super Bowl startade bråket mellan öljättarna och nu fortsätter det med eventuella receptstölder. Foto: AB InBev.

Det började med bråk om majssirap i öl. Nu är bråket mellan AB InBev och MillerCoors än mer infekterat med anklagelser om receptstöld.

Ni minns säkert hur AB InBev i en reklamfilm under Super Bowl i vintras hånade konkurrenten MillerCoors för att de använde majssirap i sina öl.

Företagen har därefter stämt varandra och bråket har blossat upp med jämna mellanrum och nu är det dags igen. AB InBev menar nämligen att MillerCoors nu har stulit deras recept.

Enligt en stämningsansökan ska någon ha tagit bilder på AB InBevs recept för ölen Bud Light och Michelob Ultra och sedan skickat bilderna till personer på MillerCoors.

– Vi vill använda vår rätt att ta reda på hur högt upp i MillerCoors organisation som det här går, säger en representant för AB InBev.

De sistnämnda har förstås tillbakavisat anklagelserna, men nu väntar ännu mer advokatkostnader och förmodligen också en hel del hårda ord innan det här bråket är över.