Ölintresserad polis jagar mördare på Oktoberfest

Thomas J. Miller ger ut sin första bok ”An Oktoberfest Death: A Bethany R. Judge Mystery”. Foto: Pressbild

En bok om ett mord på Oktoberfest och en pensionerad polis med sug efter hantverksöl. Det låter nästan som ett julklappstips …

Det är ölskribenten Thomas J. Miller som nu ger ut sin första bok ”An Oktoberfest Death: A Bethany R. Judge Mystery”. Tanken är att det ska bli en serie av böcker om Bethany så småningom.

– Den här tar sin början på Oktoberfest. Varje boktitel kommer att referera till en ölstil. Målet är att väva in den växande passionen för hantverksöl i romanfiguren Bethany R Judge, som är en pensionerad polis från Buffalo, som bestämde sig för att bli en ölexpert och cerfieras som master ciceron, säger författaren till youarecurrent.com. 

– Jag skrev klart boken för några år sedan. Men jag gjorde inget med den och hade ingen aning om hur jag skulle kunna publicera den. Men genom en vän till min fru fick jag en möjlighet att komma i kontakt med en utgivare.

Miller har en lång historia på ölscenen innan han började skriva om den. Han började brygga öl själv på sent 80-tal. Därefter har han även praktiserat på många bryggerier och till och med jobbat som assisterande bryggare på ett bryggeri i Tyskland. Han är även delägare i bryggeriet Switchyard Brewing Co.

Boken finns att beställa på engelska, för den som vill få tag på den.