Ölfestivalen som vill bli en ölvecka

Katarina Kegger är ölfestivalen som håller på att utvecklas till en ölvecka i Stockholm. I helgen genomförs ölfesten med många spännande utställare.

Festivalen blev en framgång i fjol och Mark Stein tror på en hel del besökare även i år.
– Det är inte utsålt ännu, men jag tror att det kommer att bli fullt, säger han.
Fullt innebär 500 besökare per session. Då är det en session på fredag, två på lördag och en på söndag. Festivalen genomförs på Orionteatern på Söder precis som i fjol.
– Det är en fantastisk lokal som vi trivs bra med. Om vi ska kunna växa framöver kommer vi att behöva byta lokal, men just nu fungerar det här jättebra, säger Stein.
Sju utländska bryggerier finns på plats och de är 3 Fonteinen, Cascade, Beavertown, Matuska, Dry&Bitter, Cloudburst samt Lervig. I övrigt är det svenskt fokus och de allra flesta utställarna är från Stockholmsområdet.
– Totalt blir det cirka 115 öl som kommer att serveras, och det blir upp till bryggerierna i vilken ordning de vill koppla på sina öl.

Under veckan har det genomförts flera andra evenemang med koppling till Katarina Kegger. Det finns så klart en tanke med det och för Mark Stein ser han gärna att Katarina Kegger utvecklas till en ölvecka i Stockholm.

– Vi vill engagera hela den här communityn och det får gärna bli en ölvecka av det här. Det hoppas vi på. Kan de ha det med stor framgång i Göteborg så måste vi kunna ha det här också, säger han.