Ölfest blev förfest till Metallicas konsert

Bildspel

Bild 7 av 7

Jodå, Greg Koch har koll på det här med hårdrock.

I kväll är det Metallicas musik som gäller i Göteborg. Men i går kväll var det fokus på deras öl på Ölrepubliken och det var riktigt gott om besökare.

Få har väl missat att Metallica spelar i Göteborg i kväll. På Ullevi lär det bli några timmars riktigt party. Men redan i går var det förfest och då var det Metallicas öl som hamnade i fokus.

Enter Night heter lagerölet som bandet bryggde med Stone Brewing, och nu åker Greg Koch från bryggeriet på en liknande turné som bandet.

– Jag gör min grej, sedan kommer bandet dagen efter hela tiden, säger han med ett stort leende.

Riktigt så är det kanske inte, men faktiskt har Stone Brewing fixat förfest kvällen före vid Metallicas samtliga spelningar i Europa så här långt. Ett antal olika öl fanns hos Ölrepuliken, men visst blev det mest fokus på Enter Night.

– Jag ville att det skulle vara på riktigt. Jag träffade Lars Ulrich i Köpenhamn för första gången i juni i fjol och vi ville göra det här genuint. De har varit inblandade i processen, säger Koch.

Den välhumlade lagern gör nu succé runt om i världen och för Koch känns det spännande att samarbeta med och lära känna ett band som betytt mycket för honom.

– Jag kan inte säga att jag minns vad som var det första jag hörde med dom, men And Justice For All var ett viktigt album. Sedan dess har de varit favoriter.

Under måndagskvällen kunde alla som köpte ölet Enter Night vara med i en utlottning om att få en biljett till de allra bästa platserna vid kvällens konsert.

För Greg Koch är rockmusiken något som sticker ut, och så har Stone Brewing också alltid velat vara i sin framtoning. Samtidigt märker han av att craft beer-världen har förändrats i takt med att det blivit fler bryggerier.

– Det är stor skillnad, men vi jobbar egentligen med samma sak. Vi drivs av vår community och vi vill göra bra öl för dom som gillar oss. Det är så vi kan växa, och mitt jobb är att åka runt och prata om vår öl.

Greg Koch är en stor ölprofil och har varit med länge i branschen. Men han märker också att den växande branschen gör att folk inte längre har koll på personer från de olika bryggerierna.

– Jag gillar både att kunna gå ut och inte vara igenkänd, och att gå ut och träffa folk som dricker vår öl. De som vill komma fram och prata gott om våra öl hyllar våra medarbetare och vårt företag. Det är klart att jag har tid att ta en selfie med dom, säger han.

I kväll är Greg Koch, och många andra, på Ullevi, för att se konserten. För Stones frontfuigur fortsätter turnén juli ut, sedan bär det av till USA igen.

– Jag måste ju åka hem och låtsas att jag har ett riktigt jobb också, säger han.