Ölet som ska tävla med Melodifestivalen

Bildspel

Bild 1 av 6

Pelle Frost passade på att prova ett av ölen från Mikrofonbryggeriet.

 

Sex lördagar i rad gör Melodifestivalen att svenska krogar får betydligt färre gäster. Kanske kan ett specialöl locka lite fler öldrickare att lämna tv-soffan.

Melodifestivalen har genom åren utvecklats rejält. Konceptet har också vuxit och sex lördagar i rad sitter flera miljoner svenskar som klistrade i tv-soffan för att följa spektaklet.

Det gör att pubar, barer och restauranger tappar gäster och det ger i sin tur lägre intäkter.

– Det har drabbat oss genom alla åren, säger Pelle Frost, en av de drivande bakom Brewers Beer Bar och All In Brewing i Göteborg.

Genom att brygga ett specialöl hoppas All In Brewing att kunna få fler personer att besöka deras bar även under de här lördagarna. En russian imperial stout med kakao, vanilj och rostad kokos ska serveras på Brewers Beer Bar de aktuella lördagarna. Ölet är bryggt tillsammans med Nicola Sarcevic på Mikrofonbryggeriet och ska kopplas på hos Brewers Beer Bar under de aktuella lördagarna.

– Jag har velat göra en sådan här grej jättelänge och det här kommer att bli ett spännande öl, säger Frost.

Egentligen har varken han eller Nikola Sarcevic något emot Melodifestivalen, även om Frost ofta jobbat på lördagar och inte följt tävlingen.

– Jag såg väl Bröderna Herrey någon gång för länge sedan, säger han.

För Nikola Sarcevic är Melodifestivalen inget som lockar att tävla i. Han är sångare i populära skatepunkbandet Millencolin och har tillräckligt att göra utan festivalen.

– Men jag har ju barn så jag tittar på det i bland när jag är hemma. Och när jag var barn tittade jag.

I år har han dessutom en god vän i startfältet. Stiko Per Larsson från Leksand finns med i deltävlingen i Göteborg.

– Han är en god vän och det ska bli kul att se hur det går för honom.

Ölet är bryggt hos Mikrofonbryggeriet och man har inte sparat på råvarorna. All In Brewing har bryggt de flesta av sina öl hos Poppels under 2017, och hos Nikola och Mikrofonbryggeriet var det annorlunda förutsättningar.

– Det är ett mycket mindre bryggverk och det passade nog bra för det här ölet. Det är kul att göra en liten batch och kunna fläska på ordentligt, säger Pelle Frost.