Öl och NHL-hockey när Colorado storsatsar

NHL-hockey. Turistsamverkan. Och en jäkla massa öl. Det blir fullt fokus på Colorado i Stockholm i november.

Colorado är en av de delstater som har bäst ölutbud i USA. Tanken är att det ska märkas under en vecka i november i Stockholm, då det blir stort fokus på delstatens öl.

– Vi vill lyfta fram ölen från Colorado ännu mer och det kommer att bli en massa olika events, säger Jugge Hasselqvist på Great Brands.

Det hela började med att två stycken NHL-matcher ska spelas i Globen i Stockholm. Colorado Avalanche möter då Ottawa Senators fredag 10 november och lördag 11 november.

I samband med det har det också påbörjats samarbeten med turism mellan Colorado och Stockholm. Målet är att locka turister från Stockholm till Colorado och tvärtom.

Ölet blir också en viktig del under veckan. Tio eller elva ställen blir så kallade Colorado Hotspots där det kommer att arrangeras ölevents under veckan. Bryggerierna Avery, Oskar Blues, Ska Brewing och Great Divide kommer att finnas med.

– Jag vet att det kommer hit folk i alla fall från Ska och Great Divide. Det kommer att bli arrangemang på olika typer av ställen, från pubar till fine dining, säger Hasselqvist.

Planeringen är i full gång och hela evenemanget blir stort. Sammanlagt 160 personer kommer från Colorado under den här veckan för att skapa en starkare kontakt med Stockholm och Sverige.

Inom kort ska det bli klart vilka uteställen i Stockholm som kommer att vara med och arrangera events under novemberveckan.