Stort intresse för ny skånsk ölfestival

Det finns ett stort ölintresse även i nordöstra Skåne. Det vill Klackabacken visa med sin festival i helgen.

Det är första gången som Klackabacken Beer Festival  genomförs vid bryggeriet i Kristianstad, och Olof Bladh ser fram emot premiären på lördag.

– Vi har sålt drygt 400 biljetter i förköp. Det är riktigt bra för en utomhusfestival här tycker jag.

Bryggeriet har ganska gott om utrymme i anslutning till själva byggnaden och det är där som festivalen ska äga rum. Förutom sina egna öl ska man även locka med öl från kollegor som man har någon form av relation med.

– Det är bryggerier vi lärt känna väl eller som vi samarbetar med. Vi har inte någon draghjälp av en större stad i de här delarna av Skåne men vi känner att det finns ett stort intresse för den öl som vi tycker så mycket om, säger Bladh.

Klackabacken har gott om utrymme utanför sitt bryggeri.

Han tror att festivalen ligger rätt i tiden och att det finns många som vill passa på att förlänga sommaren lite extra. Varje bryggeri kommer att ha med sig cirka fyra öl till festivalen, så det kommer att finnas en hel del att välja mellan.

– Det känns som att det finns ett sug efter sådana här arrangemang. Vi kommer också att erbjuda god mat och det blir musikunderhållning. Vi börjar på lördag eftermiddag och kör långt in på kvällen, säger Bladh.

Deltagande bryggerier:

Klackabacken

Geflebockens Bryggeri

Pax Brygghus

Sjöcrona

Limhamns Bryggeri

Österlenbryggarna

Trädskogens Bryggerier

Brygghus 19