Öl från Brewdog ska rädda fotbollslag

Brewdog ger sitt stöd till det lokala fotbollslaget i Columbus, USA. Ett speciellt öl ska hjälpa laget att slippa flytta och man öppnar till och med för att bli delägare.

Fotbollslaget Columbus Crew spelar i den amerikanska proffsligan MLS, och det laget har Brewdog engagerat sig i. Man gör sin stora USA-satsning just i Columbus, och de båda skotska ägarna James Watt och Martin Dickie är föga förvånande stora fotbollsfans.

Problemet för Columbus Crew är att arenan inte riktigt håller måttet. Om man inte får en ny eller förbättrad arena riskerar laget att flyttas till Austin i Texas.

Det vill Brewdogs ägare hjälpa till att stoppa. I dag lanseras ölet Crew Brew på deras bryggeripub i Columbus och på måndag är det tillgängligt för alla barer som vill köpa in det i hela delstaten. Alla vinster från ölet går direkt till den kampanj som startats för att rädda fotbollslaget.

I en bloggpost öppnar Brewdog dessutom för att gå in som nya ägare för laget om det skulle behövas. Man tänker sig då att låta minst halva laget säljas till supportrar via crowd funding, precis som man gjort med bryggeriet.

Läs hela artikeln här.