Oktoberfesten på väg mot nya rekord

Bildspel

Bild 1 av 2

Den inte helt billiga ölen flödet under Oktoberfest i tyska München.

Oktoberfest är i gång och det innebär massor med människor i München. Så många att inte ens alla som förbokat plats i tälten fick komma in.

Tiotusentals människor var på plats redan från start när Oktoberfest inleddes i München under torsdagen. Enligt traditionen ska det första fatet öppnas av borgmästaren som heter Dieter Reiter och han skötte sitt jobb med den äran.
Redan en timma innan den officiella öppningen i lördags var det riktigt mycket folk i de olika tälten. På sina håll så många människor att sällskap som hade förbokat platser i tälten inte kunde komma in.
I fjol ökade antalet besökare med 14 procent och till slut var det hela 6,3 miljoner människor som var på plats. En hel del talar för att det blir ännu fler besökare i år.
Festen leder också till rejäla intäkter för de deltagande bryggerierna i München. Ölet är nämligen inte speciellt billig. En liter öl kostar 11,80 euro under festivalen.
Den första Oktoberfesten genomfördes 1810 och då var den förlagd till oktober. Men vädret i området är inte så stabilt i oktober och 1904 flyttade man det hela, så att festen startar i september.