Okej för Hammarby att servera öl igen

I höstas kom stoppet för ölförsäljning på Zinkensdamm. Men nu kan Hammarby Bandy öppna sitt öltält igen efter att ekonomin blivit bättre.

Det var i oktober, i samband med seriestarten, som Stockholms kommun drog in serveringstillståndet för Hammarby Bandy på Zinkensdamm IP. Det berodde inte på att man misskött sig med alkoholen, utan beslutet kom på grund av klubbens dåliga ekonomi.

Försäljningen var en viktig inkomstkälla vid hemmamatcherna för en förening som då kämpade för att undvika konkurs. Men under den senaste tiden har läget ljusnat. 1,5 miljoner har tillförts klubben och bland annat har en swish-insamling dragit in 345 000 kronor.

Det nuvarande ekonomiska läget gör nu också att Hammarby får tillbaka sitt serveringstillstånd.

– Efter allt som har hänt har jag haft en tät dialog med tillståndsenheten. Och nu står det klart att vi får servera öl i tältet resten av säsongen. Det här betyder otroligt mycket för vår ekonomi, säger Anders Gidrup, ordförande i Hammarby bandy IF och tillfällig ordförande i Hammarby bandy AB, till Stockholm Direkt.

Snart väntar ett uppehåll för VM, men vid hemmamatchen mot Vetlanda 8 februari är det fritt fram att köpa öl i öltältet i samband med matcher.