Ocean bygger nytt bryggeri

Oceanbryggeriet storsatsar. Ett helt nytt bryggeri ska byggas i Åby utanför Göteborg.

– Det kommer bli jättebra för oss, säger Thomas Bingebo, bryggare och delägare.

Oceanbryggeriet startade redan 2007 och har under den tiden hållit till i Lyckholms gamla lokaler i Göteborg. Men det har inte varit optimalt för bryggeriet.

– Framför allt logistiken har varit besvärlig. Det blir lite jobbigt när det kommer 52 pallar med tomglas här. Lokalen är över 100 år gammal och om jag förstått det rätt kommer att rivas på sikt, säger Bingebo.

Bygget ute i Åby inleds inom kort och i mars nästa år ska bryggverket flyttas. I maj är tanken att produktionen ska vara i full gång igen.

– Vi tar med oss samma bryggverk, vi kan brygga mer på det än vi gör i dag. Det är antalet tankar som begränsar oss, berättar Bingebo.

Det nya bygget kommer att ligga nära större vägar och underlätta både för dom som leverarer och för dom själva i själva mottagandet av varor.

– Det ska bli roligt att vara med från början i ett sådant här projekt. Nu får vi lokaler som verkligen är anpassade för det vi gör.

Sammanlagt fem personer jobbar i dag på Oceanbryggeriet och man ligger på en årsproduktion på cirka 280 000 liter.

– Jag bryggde på det här bryggverket hos Jämtland och då hade vi en årskapacitet på cirka 700 000 liter per år.

Oceanbryggeriet var tidigt ute bland mikrobryggerier i Göteborg. Starten skedde i september 2007. Nästa år är det alltså 10-årsjubileum.

– Det ska bli jättekul att fira det i våra nya lokaler, säger Bingebo.