O/O och Ivans ska köra visning och ölprovning

Ivan Larsson och Rasmus Herbertsson driver Ivans Pilsnerbar där provningarna ska genomföras. Foto: Peter Lindh

Nu ska även O/O Brewing börja med bryggerivisningar. Och tillsammans med Ivans Pilsnerbar blir det även provningar.

Det är några år sen O/O flyttade in i det bryggeriet på Hisingen efter att ha börjat som fantombryggare.

Nyligen öppnade även Ivans Pilsnerbar inte långt från bryggeriet och förutom att Ivans serverar öl från O/O har man också andra samarbeten.

Bland annat är det O/O som hjälper till med den importverksamhet av öl, som Ivan Larsson och Rasmus Herbertsson på Ivans startat.

Nu blir det ännu ett samarbete i en ny satsning på visningar på bryggeriet i kombination med provningar på Ivans samt transport däremellan.

– Jag kommer ta hand om bryggerivisningarna då jag har bryggerierfarenheten och Rasmus leder ölprovningarna på baren, säger Ivan.

– Det skall bli väldigt kul att få hänga lite på bryggeriet igen för min del. Det var över ett år sedan jag var där och jobbade. Numera hämtar jag bara öl i panik till restaurangen. Rasmus är taggad på att få prata om o/o:s öl och visa upp vilken kvalitet o/o verkligen har med sina öl.

Än så länge har de bara gått ut i sociala medier med nyheten, men de har redan fått respons från intresserade.

– Vi känner verkligen att vi har ett unikt upplägg att erbjuda ölintresserade. Bara att få känna lukten av bryggeriet gör massor för förståelsen och när man sedan smakar på den pinfärska ölen i restaurangen tillsammans med en bit mat är det häftigt.