Nytt ölpris delas ut under Gbg Beer Week

Nu ska Göteborg få sitt alldeles egna ölpris. För första gången ska Årets Ölgöteborgare utses.

Det är Beernews i samarbete med Gbg Beer Week och En Öl & Whiskymässa som står bakom priset, som delas ut för första gången på just öl- och whiskymässan den 25 mars.

– Det känns jättekul att kunna presentera det här priset. Göteborg är en riktigt bra ölstad och det finns många personer som gör ett otroligt bra jobb inom ölbranschen, säger Ronny Karlsson på Beernews.

Priset kommer att ges till en person som antingen gjort något viktigt och stort det senaste året, eller en person som under lång tid verkat för att förbättra ölscenen i Göteborg.

Tanken med priset är att lyfta fram människor snarare än öl, och förhoppningsvis ska priset inspirera till att göra ett ännu bättre jobb.

I dag finns drygt 20 bryggerier i eller nära Göteborg, och bryggerier som Stigberget och Sahtipaja har prisats internationellt under den senaste tiden.

– Det är dags att Göteborg inte bara siktar på att vara bäst i Sverige. Det finns potential för att hävda sig bra även i internationella sammanhang, säger Ronny Karlsson.

För Gbg Beer Week var det förstås naturligt att priset delas ut just under ölveckan, som pågår 17-25 mars.

– Gbg Beer Week är en hyllning till ölstaden Göteborg och nu vill vi att ölstaden i sin tur hyllar de personer som skapar scenen här, säger Fredrik Berggren, initiativtagare till Gbg Beer Week.

Fler detaljer om priset kommer att presenteras inom kort.