Nya regler kostar miljarder för pubarna

De brittiska pubarna går totalt sett miste om miljarder i intäkter när restriktionerna förlängs. Foto: Foto: Kamal Hamid/Creative Commons

100 miljoner pund. Per vecka. Så mycket kostar det pubarna att Storbritannien förlänger sina restriktioner.

Det var under måndagen som bland annat Beernews kunde berätta att premiärminister Boris Johnson och hans regering beslutat om förlängda restriktioner på de brittiska öarna.

21 juni var det först sagt att restriktionerna skulle tas bort, men nu är det 19 juli som gäller i stället. Det innebär bland annat att pubarna måste ha avstånd mellan gäster och att gästerna måste sitta ner.

Givetvis påverkar antalet gäster också intäkterna för de hårt drabbade pubarna.

Emma McClarkin på British Beer & Pub Association är besviken och konstaterar att pubar fortsätter att missa stora intäkter.

– Att försena borttagandet av restriktioner med fyra veckor är mycket svårt för vår sektor att smälta. Det kommer att kosta våra pubar 400 miljoner pund, varje vecka kommer att kosta 100 miljoner pund. För varje månad som restriktionerna finns kvar och säkerheten lever vidare, ökar risken att pubarna tvingas att stänga för gott, säger McClarkin i ett pressmeddelande.

Nu kräver flera olika organisationer att regeringen meddelar vilket finansiellt stöd som ska finnas för pubarna på de brittiska öarna.

Oron är stpr för att pubarna tvingas att stänga för gott när inte heller sommaren nu blir som de hoppas, och det kommer att leda till många förlorade jobb.