Dödshot mot bryggeri ledde till åtal

En anställd på Molson Coors åtalas för att ha hotat att börja skjuta på bryggeriets anläggning i Milwaukee. Foto: Pressbild

En före detta anställd hos öljätten Molson Coors har åtalats efter bland annat att ha uttalat hot mot Molsons anläggning i Milwaukee samma dag som en masskjutning ägde rum.

I februari 2020 sköts fem personer till döds av en anställd på Molson Coors, men redan tidigare den dagen hade en annan anställd på bryggeriet, uttalat dolda hot om att börja skjuta på bryggeriet vid en diskussion på arbetsplatsen.

Mannen stängdes av och eskorterades ut från arbetplatsen av säkerhetspersonal. Senare samma dag utförde Anthony Ferril ett av de värsta massmorden i Wisconsins historia när han först sköt fem andra anställda och slutligen sig själv.

Efter skjutningen togs mannen som hotat i förvar av polisen men friades från en eventuell inblandning i morden.

Den 2 juni i år fick han beskedet i ett telefonsamtal med ett fackföreningsombud att Molson Coors uppsägning av honom stått fast i en skiljedom och det var vid det tillfället en tredje person hörde personen säga ”Vad är det som hindrar att jag kommer dit och börjar skjuta?”.

En annan anställd vid Molson Coors visat upp textmeddelanden han fått från mannen med samma budskap tidigare.

När polisen genomförde en husundersökning i mannens hem hittades ammunition i hans sovrum.

Han är nu åtalad för vad som direkt översatt blir terroristhot samt ytterligare ett brott av mer ringa karaktär.