Nya ölstället serverar bara alkoholfri öl

Det blir bara alkoholfritt i glasen på BeerNFries. Genrebild. Foto: Pixabay

Göteborg har fått ett nytt ölställe. Men på BeerNFries serveras det bara alkoholfritt.

Det är Gustav Trädgårdh som ligger bakom den nya restaurangen BeerNFries. Han har tidigare bland annat varit inblandad i Pils, Tavolo och Chang.

Och det blir alltså bara alkoholfritt öl som serveras.

– Det är delvis ett ställningstagande, att vi inte behöver alkohol. Stället vi öppnat passar sig inte heller som alkoholställe, så vi har tagit fram unik öl och soda-drycker tillsammans med Vegabryggeriet, säger han till Göteborgs-Posten.

– Öl måste inte ha alkohol för att bli god.

Gustav Trädgårdh har haft idéen om BeerNFries i bakhuvudet ett bra tag.

– Vi började skissa på ett koncept för ett par år sedan som inte bara handlade om öl och pommes frites utan även om design, musik och livsstil. Vi ville skapa skön stämning, och testade olika typer av pommes och sätt att servera dem på, säger Gustav Trädgårdh.

Menyn i övrigt baseras som namnet antyder på pommes frites med olika ingredienser ovanpå efter inspiration från kanadensiska poutine.

– Potatis är populärt, lättillgängligt och billigt. Den är otroligt mångsidig, skitgod och jättenyttigt, om du inte friterar den och doppar den i majonnäs. Jag har pluggat näringslära så in i helvete så jag vet det. Sedan är den klimatsmart, den skadar varken människa eller miljö, och den växer i våra nära klimat och behöver inte så mycket energi.

BeerNFries öppnade den 4 februari och finns på Södra Larmgatan 4.

Läs mer på Göteborgs-Posten.