Nya guldmedaljer för Eronsons böcker

Peter M Eronson tog två nya guldmedaljer för sina dryckesböcker. Foto: Montage.

Två nya guldmedaljer. Det blev resultatet för Peter M Eronson vid årets VM i kok- och dryckesböcker. Det är tredje året i rad som har tar medaljer.

Den här gången är det med två goda vänner som han skapat böcker i världsklass. I klassen ”Drinks Education” vann boken ”Prova Öl” som han skrivit tillsammans med Robert Andersson. I ölklassen blev det guld för ”Brygga stiltypsik öl” som skrivit med Magnus Vasilis.

– Det känns helt sjukt och jag är jätteglad, säger Eronson som får fira medaljerna i Köpenhamn.

De båda böckerna rankades alltså allra högst i klasser där en hel del konkurrenter fanns. Efter en första sållning blev det tio böcker kvar i den ena klassen och åtta i den andra.

Där föll juryns val i båda fallen på de svenska böckerna som bäst.

– I utbildningsklassen var alla andra böcker i finalen om vin eller te. Det kanske är lite nytt med öl och det kan ha hjälpt till, säger Eronson.

Tävlingen avgjordes i Macau, Kina. Framgångarna är förstås positiva för försäljningen av böckerna, och Eronsson hade inte räknat med medaljer ett tredje år i rad. Men så blev det och under det här året har han två nya böcker på gång. En om mjöd finns på marknaden och en bok om cider kommer under hösten.

– Vi får väl tävla med dom nästa år när det går så här bra, säger han.

ANNONS

ANNONS

Dela artikeln Nya guldmedaljer för Eronsons böcker

mm

Ronny Karlsson

Gillar de flesta ölstilar, men väljer allra helst en imperial stout.

Visa kommentarer