Nya guldmedaljer för Eronsons böcker

Peter M Eronson tog två nya guldmedaljer för sina dryckesböcker. Foto: Montage.

Två nya guldmedaljer. Det blev resultatet för Peter M Eronson vid årets VM i kok- och dryckesböcker. Det är tredje året i rad som har tar medaljer.

Den här gången är det med två goda vänner som han skapat böcker i världsklass. I klassen ”Drinks Education” vann boken ”Prova Öl” som han skrivit tillsammans med Robert Andersson. I ölklassen blev det guld för ”Brygga stiltypsik öl” som skrivit med Magnus Vasilis.

– Det känns helt sjukt och jag är jätteglad, säger Eronson som får fira medaljerna i Köpenhamn.

De båda böckerna rankades alltså allra högst i klasser där en hel del konkurrenter fanns. Efter en första sållning blev det tio böcker kvar i den ena klassen och åtta i den andra.

Där föll juryns val i båda fallen på de svenska böckerna som bäst.

– I utbildningsklassen var alla andra böcker i finalen om vin eller te. Det kanske är lite nytt med öl och det kan ha hjälpt till, säger Eronson.

Tävlingen avgjordes i Macau, Kina. Framgångarna är förstås positiva för försäljningen av böckerna, och Eronsson hade inte räknat med medaljer ett tredje år i rad. Men så blev det och under det här året har han två nya böcker på gång. En om mjöd finns på marknaden och en bok om cider kommer under hösten.

– Vi får väl tävla med dom nästa år när det går så här bra, säger han.