Nya festivalen ställer in premiären i januari

Festivalgeneralen Mark Pulman på Good Guys.

Det blir inget den här gången heller för Carlstad Beer & Music Festival. De nya restriktionerna har tvingat arrangörerna att backa.

Det är alltså inte första gången som Carlstad Beer & Music ställs in. Premiär för den nya festivalen var tänkt till i maj 2020 första gången.

När beernews.se pratade med Mark Pulman på Good Guys för ett par veckor sen var förberedelserna full gång gång för ett nytt premiärdatum, den 8 januari.

– Det har varit väldigt frustrerande och oförutsägbart, inget direkt som vi hade räknat med. Men nu hoppas vi att de 82 procent som vaccinerat sig och har ett vaccinpass ska kunna gå på festival, sa han då.

– Men som du vet har omikron dykt upp och det gör att vi blir oroliga för att det ska bli nya restriktioner.

Marks oro var välgrundad. Den 23 december trädde nya restriktioner i kraft som innebär att det krävs vaccinpass och en meters avstånd vid arrangemang som har mer än 500 deltagare.

Arrangörerna, Nöjesfabriken och Good Guy,s valde då att gå ut på sociala medier med ett tråkigt budskap: ”Ja så var vi här igen tyvärr. På grund av de nya restriktionerna har vi ingen möjlighet att genomföra festivalen 8 januari.”

Något nytt datum för festivalen är inte satt än, men utlovas inom kort och det ska bli innan sommaren.

Köpta biljetter gäller när ett nytt datum är klart.

Läs mer om festivalen här.