Det blir en ny ölfest nästa år i Karlstad

Musik och öl var något som passade värmlänningarna. Foto: Per Schwenk

Det var skandalfritt, nästan lika fritt från lager och värt att upprepas. Carlstad Beer & Music Festival har äntligen blivit av och det gav mersmak.

Det var efter många tappra försök som Mark Pulman på Good Guys i Karlstad till slut fick se Carlstad Beer & Music bli verklighet och efteråt är han nöjd.

– Det har gått över all förväntan. Det känns som att samtliga bryggare och besökare har haft en väldigt trevlig lördag hos oss, säger han.

– Det var helt skandalfritt, av 2000 besökare behövde ingen tas om hand.

Carlstad Beer & Music Festival 2022. Foto: Per Schwenk

Så svår öl gick hem hos värmlänningarna för det var väldigt lite vanlig lager som serverades, av 164 öl var det bara tre fyra underjästa.

– Det var mycket av annat och mycket var starkt.

Än har han inte inventerat faten, så han vet inte hur mycket som gått åt, men det som blivit över får Karlstadsbor och andra dricka upp på Good Guys bryggpub i sommar.

– Det var väldigt många som fick slut på ölen. Alex (Ek) på Attic Meadery var orolig innan, men hans mjöd var det som tog slut snabbast. Även Mad Scientist fick slut snabbt.

Att det blir en fortsättning nästa år råder ingen tvekan om. Mark har redan idéer om hur han ska förbättra och förstora festivalen.

– Vi har hittat rätt lokal och datum och det känns bra. Nu vill vi framför allt stretcha ut allt i huset och det kommer att kräva fler bryggerier. Vi siktar på 50 eller 60 nästa gång.

Carlstad Beer & Music Festival 2022. Foto: Per Schwenk