Malmö Brewing drar ner till fransk festival

Anders Hansson och Li Johansson på väg till Frankrike, där ska flaket fyllas med tomma fat innan de vänder tillbaka. Foto: Privatbild

Inbjudan kom som en överraskning, men när Anders Hansson på Malmö Brewing fick chansen att åka till Frankrike tackade han inte nej.

ASC Barrel Summit arrangeras till helgen i franska Deauville och samtidigt är det festival. Och som enda svenska och ett av åtta bryggerier blev Malmö Brewing/Meadery inbjudna. Därutöver kommer även ett gäng destillerier och vinproducenter.

– De hade provat våra grejor på någon festival och gillade både vår öl och mjöd. Jag hade inte hört talas om dem innan, men tyckte att det lät hur spännande som helst, med många andra trevliga utställare, säger Anders Hansson som redan är på färjan på väg söderut när vi pratar med honom.

Men han har bara mjöd med sig i bilen ner till Frankrike.

– De ville ha både öl och mjöd, men vi har ingen fatlagrad öl, berättar Anders och lägger till att han däremot har en överraskning som inte ens arrangörerna känner till än.

– Vi har med en hard seltzer också, en coca cola-seltzer som fatlagrats på romfat, det blir lite som cuba libre.

Det är inte första gången som han är i Frankrike, tidigare har Malmö Brewing varit med Paris Beer Week och lite andra festivaler. Målet är förstås att sälja mer öl och mjöd.

– Det går rätt mycket till Belgien och Frankrike och vi får se vad detta ger.

Han åker inte ensam, med sig har han Li Johansson och efter festivalen planerar de en kombinerad jobb/semester-turné i Frankrike.

– Vi tänkte åka runt i Calvados och köpa fat, och sen ner till Cognac och köpa fat där och efter det Champagne, säger Anders, som reser i en flakbil, så plats finns för att plocka med sig en del fat hem.

Men först väntar nu Belgien innan Frankrike.

– I kväll blir det Orval och Chimay, vi har inte varit där innan så de är på vår bucket-list.

Här är hela listan som Anders har med sig till Frankrike:  Plum in cognac mead, Kolla! Cola seltzer i romfat. Foederfermented Blueberry wild braggot,  Smoked bochet whisky mead in smoked whisky barrels och Red grape pyment mead in suternbarrels.