Ny teknik håller färsk humle fräsch

Amerikanska RipeLocker har tagit fram en lösning som kan hålla humlen fräsch i upp till sex veckor efter skörd.

Amerikanska RipeLocker har tagit fram en ny lösning som kan hålla färsk humle färsk i veckor.

Ett stort problem med att använda färsk humle i ölproduktion är att humlen blir förstörd så snabbt efter skörd. Inom ett dygn måste den användas. Men det är något som RipeLocker nu har tagit fram en lösning på.

Men företagets nya teknik för att förvara humle kan den nu lagras upp till sex veckor innan användning. Lösningen innebär att humlen skyddas från syre genom att förvaras i en container som har en kontrollerad atmosfär.

– Med RipeLocker kan vi nu ge bryggerier färsk humle i upp till sex veckor, säger Claire Desmarais på CLS Farms Hops som testat RipeLocker.

Den långa lagringstiden innebär också att bryggerier långt ifrån Yakima-baserade CLS Farms Hops kan få tillgång till färsk humle.

– Vi är väldigt nöjda med resultatet av testet och tror att teknologin kommer att förändra branschen, säger George Lobisser.

Att använda färsk humle är idag ovanligt, i stället används pellets, torkade kottar eller i koncentrat.

Läs mer här.