Många amerikaner shoppar på lyset

Skor är bland de vanligaste inköpen hos berusade amerikaner. Foto: Pixabay

Mer än 20 procent av amerikanerna shoppar när de är berusade. Och även om det ofta handlar om mat, så köper 60 procent av dem skor och kläder under ruset.

Det är finder.com som har tagit fram undersökningen, där 2000 vuxna amerikaner tillfrågades om sina shoppingvanor under berusning.

Pandemin har påverkat även dessa vanor. Sett till den genomsnittliga summa som amerikanerna spenderade berusade så har den halverats på det år som gått till den föregående undersökningen: motsvarande 3600 kronor la de tillfrågade per år på shopping under berusning, året innan låg den summan på över 6500 kronor.

Mest lägger testdeltagarna alltså på mat. 80 procent medgav att de köpt pizza och annat på lyset. Därefter kommer skor, kläder och accessoarer på 60 procent, följt av cigaretter på 58,6 procent.

Om man tittar på hur mycket pengar som läggs så är det däremot spel som toppar med ett genomsnitt på drygt 1000 kronor över ett år, därefter bilar och biltillbehör med 760 kronor och semesterresor med 720 kronor.

Och slutligen kan man konstatera att det är männen som är mest shoppingbenägna. 28,6 procent av de tillfrågade männen medgav att de var salongs eller värre när de shoppade. För kvinnor var motsvarande siffra 15 procent.