Ny öl för G.L.O.W. – brygger i Sverige

En hel del kvinnor dök upp i Köpenhamn när G.L.O.W bryggde sitt första öl. Nu är det dags igen. Foto: Olle Thorup.

G.L.O.W. startades av Mariana Schneider i Köpenhamn. I helgen kommer nästa öl att bryggas och då är det Göteborg som gäller.

G.L.O.W. står för Gangsta Ladies Of Wort och projektet handlar om att lyfta fram kvinnor som jobbar i ölbranschen. I höstas bryggdes det första ölet på initiativtagaren Mariana Schneiders arbetsplats Amager Bryghus, och när det andra ölet nu ska bryggas sker det hos Beerbliotek i Göteborg på lördag.

– Vi vill intressera andra kvinnor för den här branschen. Det handlar inte bara om bryggare utan alla som jobbar med öl, säger Sky Andreasson på Beerbliotek.

Mariana Schneider, Erika Brockberg från O/O och Raissa Cherian från Stigbergets kommer att vara med och brygga ölet, men alla kvinnor som jobbar med öl är välkomna.

På sikt kan G.L.O.W. bli en förening och förhoppningen är att det ska bli fler bryggningar framöver. Det kommer också att bryggas ett öl till hos Amager Brygghus och det sker i samarbete med Queer Brewing Project. Ölet som bryggs i helgen är en kaffestout med namnet Baby Goats Prancing in Pyjamas och den kommer att ha premiär på Brewers Beer Bar i Göteborg 21 februari.