Ny festival med bara öl skapas i Örebro

En ren ölfestival i Örebro med inspiration från All In Beer Fest. Det blir verklighet i vår när Pyrre Lindkvist har premiär för Örebro Brew Fest.

Festivalen ska genomföras i slutet av april och även denna gång gör Lindkvist det i samarbete med Conventum.

– Tanken är att vi bara satsar på öl på den här festivalen och jag hoppas att den ska kunna bli riktigt bra redan från start, säger Pyrre.

Kommande helg står samma arrangörer bakom Örebro Öl och Whisky Festival. Det är framgångarna där som är en av anledningarna till att man vill satsa.

– Det blir fullbokat med utställare ganska tidigt och vi märker av det stora intresset. Vi har fått tacka nej till en hel del utställare och ölbiten väer ju hela tiden.

Den nya ölfesten kommer att ha en del inspiration från All In Beer Fest i Göteborg. Pyrre Lindkvist har bra kontakt med Pelle Frost och Lina Van der Zwan som håller i det evenemanget.

– Jag har jobbat en del med Pelle och Lina och vi har diskuterat. Jag gillar den festivalen och hoppas att vi ska kunna göra något lika bra här.

Målet till det första året är att ha cirka 40 utställare och då handlar det som sagt bara om öl den här gången. Man kommer att hålla till i Conventum i Örebro även med denna festival, fast i en annan lokal, och räknar med ett antal tusen besökare.

– Det får gärna bli en ganska stor festival. Vi har bestämt oss för att sätta låga monterpriser så att även de små bryggerierna kan vara med, säger Pyrre.