Nu har Whippet Lab bryggt första ölen

Bildspel

Bild 2 av 4

Det blev en hel del samarbeten under bryggdagen. Här är det Paulina Karabova Bäckström som tillsätter malt.

 

Nu bryggs det öl hos Whippet Lab i Stockholm. En hel del ölpersoner var på plats under första bryggningen.

Whippet Lab är baren i Stockholm som också vill fungera som en plats där hembryggare och andra ska kunna brygga sina egna öl. Nyligen bryggdes det första ölet i den brygginkubatorn och det var gott om folk på plats.

Ägarna Jami Weinstein och VS Brodie hade besök av bland annat Levi Scott och Per Sahlqvist från Nordic Kiwi Brewers, bryggarstudenten Paulina Karabova Bäckström, hembryggaren Elisabeth Grönberg, Joakim Bergman från Unibärsum samt Gabriella Irsten och Maria Hallin från Sister Hops.

Ölet som bryggdes var en india pale ale som får namnet SMASH the PatriarchIPA. Den bryggdes med humlesorten Idaho 7 och när den är klar kommer den att finnas enbart på Whippet Lab på Söder i Stockholm.

Samtidigt som bryggningen är i gång jobbar Whippet Lab för att få in mer pengar för att utveckla bryggeriet. Här kan du läsa mer om den kampanjen.

Här ovan ser du bilder från bryggdagen.