Nu ska pionjärerna sluta att brygga öl

Boulder Brewing Company stänger nu ner sin bryggeripub. Foto: Boulder Beer Company.

Nu kommer ännu en svängning i turerna kring pionjärerna i Boulder Brewing Company. Det står nämligen klart att man också säljer sin bryggeripub.

Boulder-bryggeriet grundades redan 1979 och startade då Colorados första bryggeripub. Men på senare år har det varit tuffare att få ekonomi i verksamheten och under de senaste månaderna har det varit flera turer när det gäller framtiden.

I oktober meddelades att man inte längre skulle brygga öl för andra marknader än den egna bryggeripuben. Det innebar att man sålde av en del av sin bryggeriutrustning.

I december meddelades sedan att ett samarbete med bryggeriet Sleeping Giant skulle göra det möjligt att fortsätta distribuera sina öl utanför den egna anläggningen.

Dealen med Sleeping Giant ska leva vidare, men nu meddelas att ägaren Gina Day också ska sälja bryggeripuben. 18 januari är sista dagen som man håller öppet och sedan går en epok i graven, även om varumärket lever vidare.

I brevet där Gina Day berättade om den senaste förändringen stänger hon dock inte dörren helt för att det kan dyka upp en ny bryggeripub framöver, men där finns i dag inga officiella uppgifter.