Nu ska Ölfrämjandet få fler medlemmar

Tomas Lindohf fortsätter i två år till som ordförande för Svenska Ölfrämjandet. Foto: Ronny Karlsson.

Två år som ordförande blir fyra för Tomas Lindohf. I helgen återvaldes han som ordförande i Svenska Ölfrämjandet. Nu ska man prioritera att få fler medlemmar.

Årsmötet genomfördes i lördags i Malmö och det var ett möte där allt gick enligt planerna. Bland annat valdes Tomas Lindohf till att leda Svenska Ölfrämjandet i två år till.

– Vi var ett 20-tal personer på mötet, jag misstänker att en hel del var på ölfestivalen i Malmö, säger Lindohf.

Redan när han blev ny ordförande för två år sedan var målet att locka fler medlemmar till föreningen. Det arbetet ska fortsätta och förhoppningsvis lyckas bättre.

– Jag hade hoppats på att vi skulle ha bättre fart på rekryteringen, det har inte hänt så mycket. Men nu har vi lite idéer om hur vi ska jobba vidare.

Under Lindohfs två första år som ordförande har det funnits arbetsgrupper inom Svenska Ölfrämjandet som jobbat med olika frågor. De grupperna har nu gjorts om att så det är mer geografiskt styrda.

Tanken är att Malmö ska ansvara för närvaron på mässor och festivaler, Göteborg ska jobba med medlemsrekrytering och Stockholm ska ha hand om de alkoholpolitiska frågorna.

– Då kan grupperna ses oftare och det blir bättre fart i processerna. Då kanske vi heller inte behöver ha styrelsemöten lika ofta, funderar Lindohf.

Även de alkoholpolitiska frågorna ska ha en framträdande plats på agendan, inte minst då gårdsförsäljning av öl och vin. Lindohf tror att en tydligare profil där också kan öppna för fler medlemmar.

– Vi ska jobba mer med debattartiklar och se till att synas i media. Vi behöver öka medvetenheten om vår förening och vad vi står för, folk vet inte riktigt det i dag. Då blir det också lättare att bli medlem hos oss.

Under årsmötet valdes två nya personer in i styrelsen. Christer Eriksson från Stockholm jobbar för Centerpartiet lokalt och kommer att finnas med i arbetet med de politiska frågorna. Han valdes in som ledamot i styrelsen.

Ny är också Glenn Pålsson, som blir ny sekreterare i Svenska Ölfrämjandet. Pålsson kommer också att jobba en hel del med närvaron på festivaler och mässor.