Nu ska Gbg Beer Week bli till Gbg Beer Geek

Stigberget och Mikkeller ska brygga öl tillsammans. Bland annat ska det bryggas en Gbg Beer Geek IPA.

Samarbetet blir i två steg. Först åker Göteborgarna till Köpenhamn för att brygga två olika öl. En av de öl blir förra årets jättesuccé Gbg Beer Week IPA i en lite ny tappning.
– Det är samma recept men vi är nyfikna på Warpigs husjäst och ska brygga med den, säger Nils Hultkrantz.
1000 liter ska det bli av ölen som i fjol rankades som en av världens bästa india pale ales, och tanken är att den ska säljas i såväl Danmark som Sverige. Namnet blir Gbg Beer Geek IPA.
– Det ska bli jätteintressant att se vad det blir av den ölen när den görs på ett annat bryggeri, säger Hultkrantz.
När Mikkel Borg Bjergsö, mannen bakom Mikkeller, och Kyle Wolak, bryggmästare på Warpigs i Köpenhamn, sedan kommer till Sverige ska det också skapas en ny version av en hyllad öl. American Cream ska då bli en New England-version av danskarnas populära lager American Dream. Den bryggs hos Stigberget.
Initiativet till samarbetet togs av Mikkel Borg Bjergsö.

– Han hörde av sig och ville prova lite av vår öl. Sedan har vi fortsatt att ha kontakt och nu blir det en del öl tillsammans, säger Hultkrantz.

Stigberget var också nyligen i Norge för att brygga öl med Lervig. Det resulterade i Zipper, en american pale ale som ska komma till Sverige.
– Den kommer på 50-centiliterburkar. Det var spännande att hälsa på där. De har ett bryggverk på 25 000 liter och det minsta dom kan brygga är 6000 liter, säger Hultkrantz.