Nu lämnar Marianne Nackastrandsmässan

Marianne Wallberg och de andra på Stockholm Beer & Whisky festival flyttar in till stan efter att ha huserat på Nackastrandsmässan i mer än åtta år.

Efter mer än åtta år lämnar Stockholm Beer & Whisky driften av Nackastrandsmässan. Ett beslut som Marianne Wallberg beskriver som underbart.

Det har varit tufft att driva Nackastrandmässan i Stockholm under pandemin, men även innan det har det tagit mycket tid för gänget bakom Stockholm Beer & Whisky. Man har blivit fastighetsförvaltare, som Wallberg säger själv.

– Vi har suttit här och skött driften i mer än åtta år, innan dess hyrde vi in oss här och det är det vi ska göra nu igen. Jag har varit en fastighetsförvaltare och jag är ingen bra fastighetsförvaltare, berättar hon.

Mycket av tiden har gått åt till att sköta andra mässor och festivaler som hyrt in sig.

– Det är många projektledare som är med och pekar och vi bara möblerar och möblerar. Vi vill göra egna arrangemang. Det var tanken när vi tog över, men det har vi inte hunnit.

Regeringens besked om nya restriktioner kanske inte var spiken i kistan, men flera tunga julbordsavhopp på mer än 2000 personer har nog inte ökat viljan att stanna kvar.

– Jag är trött på pandemin och alla risker, så nu tar vi bort mässanläggningen.

Stockholm Beer & Whisky ska fortsätta och det är den delen av verksamheten som Marianne och de andra på ska fokusera på när de nu flyttar in till centrala Stockholm igen. Men det är inte sista gången Marianne arrangerar nåt på Nackastrandsmässan.

– Jag älskar det här stället, så vi kommer med all säkerhet att lägga arrangemang här. Det är vi som fått folk att hitta hit ut.

Marianne berättar att det finns fullt av planer på vad de ska göra framöver, men inget som går att berätta om än.

– Men det blir framför allt öl och whisky och vi kommer att koncentrera oss på Stockholm. Vi ska inte konkurrera med våra efterföljare, de gör det bra. Vi förhandlar med många, så det är mycket roligt på gång.